παρκινγκ αθηνα ωραριο
χριστινα γιαννοπουλου galaxy
Με δεδομένα τα μεγάλα ποσοστά ηλικιωμένων που εμφανίζει η Ελλάδα, η Γηριατρική, η επιστήμη των ηλικιωμένων, όχι μόνο θα έπρεπε να πρωταγωνιστεί ως Ιατρική Ειδικότητα, αλλά και οι Γηρίατροι, να είναι κάτι ως οικογενειακοί γιατροί,
επιτοκιο καταθεσεων στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο
Το προφανές ερώτημα που προκύπτει, είναι ποιος το μπλοκάρει; Ποιος ή ποιοι δεν αφήνουν ή δεν επιτρέπουν να προχωρήσει η Γηριατρική. Μερίδα του ιατρικού κόσμου, αναφέρει ότι τα συντεχνιακά συμφέροντα ή ακόμα και κάποιοι παθολόγοι, εμποδίζουν συστηματικά την εξέλιξη της Γηριατρικής, ωστόσο στην πραγματικότητα κανείς δεν έχει δώσει μέχρι σήμερα μία στιβαρή απάντηση.
Σημειώνεται, ότι το 2008 υπήρχε σημαντική υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων κατά 10.323 γεννήσεις διασφαλίζοντας ταυτόχρονα μια μακροχρόνια βιωσιμότητα στο ασφαλιστικό μας σύστημα.
https://icktmuuf.blogspot.com/2019/04/blog-post_80.html
Από το δημογραφικό μαρασμό στην έλλειψη Γηριατρικής
Ωστόσο, σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας του πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννη Υφαντόπουλο, «Η οικονομική κρίση έφερε τον «δημογραφικό μαρασμό» του πληθυσμού μας. Το 2017 υπερτερούσαν οι θάνατοι έναντι των γεννήσεων κατά 35.948. Οι στατιστικές της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν ανάγλυφα τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας.
Από την πλευρά του ο καθηγητής Γηριατρικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Ειδικός Παθολόγος Κίμων Βολίκας, υπογραμμίζει στο CNN Greece, ότι η Ελλάδα είναι από τις χώρες που γερνούν χωρίς να λαμβάνουμε σοβαρά μέτρα, ενώ βρίσκεται μεταξύ των 4 πιο γερασμένων χωρών στον κόσμο. Επιπλέον, τα τελευταία χρόνια αυξήθηκε ο αριθμός των θανάτων έναντι των γεννήσεων. Γενικότερα στις αναπτυγμένες κοινωνίες άρχισαν να μειώνονται οι γεννήσεις, με αποτέλεσμα να έχουμε στις ημέρες μας κοινωνίες με λίγα άτομα.
Τα εμβόλια, η σωστή διατροφή και οι καινοτόμες θεραπείες, βοηθούν σημαντικά και έχουν βοηθήσει στην αύξηση του προσδόκιμου επιβίωσης. Όμως το ζητούμενο είναι να έχουμε ηλικιωμένους σε καλή κατάσταση και σε καλή υγεία. Και εδώ υπεισέρχεται ο κλάδος της Γηριατρικής. Μία ειδικότητα, που μπορεί να υποστηρίξει όχι μόνο τους ηλικιωμένους αλλά και τα οικονομικά της υγείας και τα ασφαλιστικά συστήματα.
Όπως εξηγεί ο καθηγητής Βολίκας: «Θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, καθώς οι ομάδες αυτές, πάσχουν από αυξημένη νοσηρότητα, πολυφαρμακία και γενικότερα επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία».
Η Γηριατρική μπορεί να σώσει το Ασφαλιστικό
Εάν μπορούσαμε να εντάξουμε την Γηριατρική στο σύστημα υγείας, όχι μόνο το ίδιο το υγειονομικό μας σύστημα αλλά και τα οικονομικά μας και το ασφαλιστικό μας σύστημα, θα είχαν τεράστιο όφελος. Θα προέκυπτε τεράστιο νοικοκύρεμα στα οικονομικά της υγείας καθώς οι Γηρίατροι πασχίζουν με κάθε τρόπο, να κρατήσουν τους ηλικιωμένους μακριά από τα νοσοκομεία»
επιτοκιο καταθεσεων στο ταχυδρομικο ταμιευτηριο