Tuesday, April 23, 2019

η πραγματικη κατασταση στην ελλαδα

https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/04/blog-post_146.html
το νεο cd του παντελη παντελιδη

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και ερωτηθείς αν το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης είναι ώριμο χρονικά, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε: «Ωριμο χρονικά ήταν εδώ και πολύ καιρό, δυστυχώς ο κ. Τσίπρας το τορπίλισε το 2014. Υπάρχει δήλωσή του στη Βουλή ότι δεν θα συμπράξει σε συνταγματική αναθεώρηση τότε, γιατί ήθελε να πέσει η κυβέρνηση Σαμαρά. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε μια ακραία πολιτική ανευθυνότητα σε σχέση με το Σύνταγμα, ήδη καταγεγραμμένη από το 2014. Η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο της παρούσης συνταγματικής αναθεωρήσεως δεν πρόκειται να παρακολουθήσει την τακτική αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν πρόκειται να συμπράξει και σε μία συνταγματική "επιθεώρηση" και όχι συνταγματική αναθεώρηση· επιθεώρηση με την έννοια της κωμωδίας».


smart αντιπροσωπεια πατρα

η πραγματικη κατασταση στην ελλαδα

Ο κ. Χατζηδάκης είπε πως αυτό που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία και περιμένει μια «σαφή απάντηση από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από το 2016, όταν ακόμα τα πράγματα ήταν διαφορετικά στο πολιτικό σκηνικό με την έννοια ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αέρα στα πανιά του, είναι μια τελείως έντιμη πρόταση. Έχουμε πει να προσδιοριστούν από κοινού οι αναθεωρητέες διατάξεις, δηλαδή ποια άρθρα του Συντάγματος προτείνει ο ένας και ποια ο άλλος, να συμπράξουμε στον προσδιορισμό των αναθεωρητέων διατάξεων, να υπάρχουν δηλαδή πάνω από 180 ψήφοι στην πρώτη ψηφοφορία σ' αυτά τα άρθρα, και στη συνέχεια ο λαός να αποφασίσει την κατεύθυνση. Πώς; Μέσω της κυβερνήσεως που θα εκλέξει στις εκλογές. Θα υπάρχει μία ευρεία γκάμα προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος, καθένας θα υποστηρίξει ποια άρθρα πρέπει να αναθεωρηθούν ενόψει των εκλογών και οι πολίτες στην ψήφο τους στην κάλπη θα το λάβουν υπόψη και θα διαμορφωθεί μια πλειοψηφία στη Βουλή μετά τις εκλογές, η οποία θα αποφασίσει την κατεύθυνση βάσει και της βούλησης του λαού».


Σε ό, τι αφορά το ζήτημα της μη περικοπής των συντάξεων (προσωπικής διαφοράς), ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «θα ελαφρύνει σε κάποιο βαθμό το πρόβλημα των συνταξιούχων, οι οποίοι θα συνεχίσουν, ωστόσο να έχουν τις υπόλοιπες 20 αρνητικές παρεμβάσεις που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στις πλάτες τους», φέρνοντας ως παράδειγμα «την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ», το «πετσόκομα των επικουρικών συντάξεων» κ. ά.


«Μακάρι να γίνει, εμείς δεν έχουμε ψηφίσει αυτή τη ρύθμιση ούτως ή άλλως», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως «η κυβέρνηση δεν μπορεί να πάει μ' αυτό ως σημαία στις εκλογές γιατί θα είναι μια κουρελιασμένη σημαία και το καταλαβαίνουν πρώτα απ' όλα οι ίδιοι οι συνταξιούχοι».


https://siydwxes.blogspot.com/2019/03/blog-post_108.html

Περιγράφοντας την κατάσταση στην ελληνική οικονομία, ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως «είμαστε πρωταθλητές στην υπερφορολόγηση με βάση τα στοιχεία του ΟΟΣΑ και ουραγοί στην ανάπτυξη σε όλη την ευρωζώνη» κι αυτό, όπως τόνισε, «εξηγεί γιατί η οικονομία είναι κολλημένη, γιατί έχουμε το brain drain κ. λπ», ενώ «έχουμε το 1/3 των επενδύσεων, μικρών και μεγάλων, που είχαμε το 2007».



η πραγματικη κατασταση στην ελλαδα

No comments:

Post a Comment