Friday, February 22, 2019

αρρωστιες δεκαοχτουρας

https://racnascy.blogspot.com/2019/05/blog-post_7.html

Η κυβερνητική πλευρά όταν αναφέρεται σε staff level agreement αναφέρεται σε συμφωνία για το σύνολο των πολιτικών που καλείται να υλοποιήσει η Ελλάδα έως το 2018. Δεδομένου ότι πλέον το ΔΝΤ αναγνωρίζει πως μετά τη δημοσιονομική υπεραπόδοση του 2016 (πλεόνασμα άνω του 3%) το δημοσιονομικό κενό του 2018 δεν υφίσταται, δηλαδή δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για να υπάρξει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018, αυτή η υπαναχώρηση του Ταμείου γεφυρώνει το χάσμα που υπήρχε μέχρι πρόσφατα εντός των θεσμών και καθυστερούσε την αξιολόγηση.


Ωστόσο, η συμφωνία για τα δημοσιονομικά μεγέθη έως το 2018 δεν οδηγεί αυτομάτως και σε staff level agreement. Αυτό διότι για να υπάρξει μια τελική συμφωνία για την Ελλάδα θα πρέπει εκτός από τα μεγέθη του 2018 να αποσαφηνιστούν οι παρεμβάσεις που θα οδηγήσουν μεσοπρόθεσμα, δηλαδή τουλάχιστον έως το 2021 σε πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ. Δηλαδή να υπάρξει προνομοθέτηση για τη μείωση του αφορολογήτου και τη μείωση των συντάξεων. Αυτοί άλλωστε οι δημοσιονομικοί στόχοι θα πρέπει να περιληφθούν στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 που η κυβέρνηση θα πρέπει να καταθέσει στη Βουλή ως προαπαιτούμενο για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση.


Από πηγές των δανειστών ξεκαθαρίζεται πως δεδομένου ότι η εκταμίευση οποιασδήποτε δόσης προς την Ελλάδα έχει συνδεθεί και με τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, η τελική συμφωνία αφενός θα πρέπει να βασίζεται στα μετρά που θα περιλαμβάνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο (Memorandum of Economic and Financial Policies - MEFP) του Ταμείου, αφετέρου προϋποθέτει πως θα υπάρξουν από την πλευρά της ευρωζώνης αποφάσεις τόσο για το ύψος των μεσοπρόθεσμων πρωτογενών πλεονασμάτων, όσο και αποφάσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.


αρρωστιες δεκαοχτουρας

Το Μνημόνιο του ΔΝΤ (MEFP) είναι ως κείμενο πιο «απαιτητικό» από αυτό των Ευρωπαϊκών θεσμών (MoU) δεδομένου ότι σε αυτό καταγράφονται οι παρεμβάσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Ελλάδα σε φορολογία, ασφαλιστικό και εργασιακά, τομείς που η κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει σε αυτό που αποκαλεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο. Αυτή η διαφορά – η οποία επιβεβαιώνεται και από την πλευρά της κυβέρνησης - δείχνει πως δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο ένα staff level agreement έως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου.


Πιο απλά, αν και η κυβέρνηση - με τη βούλα των θεσμών - θα εμφανιστεί στο Eurogroup και θα πει πως είναι συνεπής με όλες τις υποχρεώσεις της έως το τέλος του προγράμματος (Αύγουστος 2018) και θα ζητήσει από τους Ευρωπαίους να τηρήσουν το δικό τους κομμάτι της συμφωνίας (μείωση πλεονασμάτων, μείωση χρέους), αυτό δεν σημαίνει πως η ευρωζώνη θα αποδεχθεί πως η προσπάθεια της Ελλάδος επαρκεί για να προχωρήσει το Eurogroup στο επόμενο βήμα.



αρρωστιες δεκαοχτουρας
προσφορεσ ψυγεια κωτσοβολοσ
συκωταρια με κρεμμυδια
https://ajvgswki.blogspot.com/2019/05/blog-post_19.html

No comments:

Post a Comment