Saturday, March 23, 2019

καιρος ριζο

βερμουδες ανδρικες nautica
πυελικούς μυς

Ήταν 1 Νοεμβρίου 1897 όταν στο «Liceo Classico Massimo D'Azeglio», στο Τορίνο, μια παρέα 13 μαθητών αποφασίζει πως ήρθε η ώρα να φτιάξουν τη δική τους ομάδα ποδοσφαίρου. Η ομάδα αυτή, αποφασίστηκε να ονομαστεί… Γιουβέντους!


Μια λέξη που σημαίνει «νεολαία», αφού το μέλλον προορίζεται για τους νέους ανθρώπους και στο μέλλον είχαν στρέψει όλα τα βλέμματα τα μέλη αυτής της παρέας που δεδομένα τότε δεν ήξεραν ότι έριξαν τα θεμέλια για να δημιουργηθεί ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά κλαμπ που γνώρισε ποτέ αυτός ο πλανήτης.


https://tvifmuhh.blogspot.com/2019/03/blog-post_97.html

καιρος ριζο

Ο πρώτος άνθρωπος που ονομάστηκε ποτέ σαν «πρόεδρος της Γιουβέντους» ήταν ο Εουχένιο Κανφάρι και ο αμέσως επόμενος, ήταν ο αδερφός του Ενρίκο.


Το… ιερό όνομα «Ανιέλι», εμφανίζεται στην ιστορία της Γιουβέντους για πρώτη φορά στις 24 Ιουλίου 1923, όταν ο Εντουάρντο Ανιέλι, γιος του ιδρυτή της FIAT, θα ψηφιστεί ως πρόεδρος της ομάδας και θα πάρει τη θέση που είχε μέχρι τότε ο συγγραφές Κοραντίνο Κοραντίνι, ο οποίος έχει γράψει και τον ύμνο της Γιουβέντους.


καιρος ριζο

Ο Τζοβάνι Ανιέλι, γιος του Εντουάρντο, ανέλαβε το 1947 την προεδρία της ομάδας όμως σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ξεκινώντας ουσιαστικά την «κατάρα» της οικογένειας που γιγάντωσε τους «μπιανκονέρι», που στην αρχή φορούσαν άλλα χρώματα, και την έκανε αυτό που όλοι γνωρίζουν σήμερα…


Τα πρώτα χρόνια…


Στα πρώτα δυο χρόνια της ύπαρξής της, η ομάδα ονομαζόταν Sport Club Juventus, όμως από το 1899 κι έπειτα έγινε γνωστή με το όνομα Football Club Juventus. Η Γιουβέντους χρησιμοποίησε για πρώτο της γήπεδο το «Πιάτσα Ντ’ Άρμι» στο Τορίνο και τα χρώματα στις φανέλες της ήταν ροζ και στα σορτς μαύρο. Από εκεί είχε βγει και το παρατσούκλι «ροζανέρο», που σήμερα συνοδεύει την Παλέρμο, πριν έρθει το «μπιανκονέρι» να πάρει τη θέση του και να παραμείνει πασίγνωστο σε όλο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη.



juve first


Πηγή: Wikipedia


Η Γιουβέντους συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα το 1900 και στις 11 Μαΐου έδωσε το πρώτο επίσημο παιχνίδι κόντρα στην Τορινέσε από την οποία ηττήθηκε 1-0.


Στη δεύτερη σεζόν της, η Γιουβέντους έφτασε ως τα ημιτελικά, νίκησε 5-0 τη Γκιμνάστικα Τορίνο αλλά ηττήθηκε από την Μίκαλ Κρίκετ 3-2 και τερμάτισε η πορεία της.


Σημαδιακή χρονιά στην ιστορία της ομάδας είναι το 1903 όταν έγινε λάθος στην παραγγελία της για τις νέες της εμφανίσεις. Στο Τορίνο περίμεναν τις φανέλες με τα δικά τους χρώματα (ροζ-μαύρο), όμως, τους στάλθηκε ένα πακέτο με εμφανίσεις της αγγλικής Νοτς Κάουντι που φοράει ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα. Τα μέσα τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένα για να γίνει αλλαγή και να φτάσουν σε λίγες ώρες νέες φανέλες στο Τορίνο, η τότε διοίκηση αποφάσισε να κρατήσει τις φανέλες και έτσι όλοι γνωρίσαμε πια τη Γιουβέντους με τα χρώματα που φορά και κυριαρχεί μέχρι και σήμερα. Με την ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα.



juventus1905


Πηγή: Wikipedia


Δυο χρόνια αργότερα, το 1905, η Γιουβέντους καταφέρνει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της. Ο Ελβετός Άλφρεντ Ντικ είχε αναλάβει την προεδρία, έφερε αρκετούς ξένους ποδοσφαιριστές στην ομάδα και κατάφερε να την οδηγήσει στο πρωτάθλημα Ιταλίας.


Ο άνθρωπος αυτός θα μνημονεύοταν ως και σήμερα ως εμβληματικός για τη Γιουβέντους αν δεν προχωρούσε σε μια κίνηση που δημιούργησε και τον απαραίτητο «εχθρό» μέσα στην ίδια πόλη για τη «Βέκια Σινιόρα». Ο Άλφρεντ Ντικ και αρκετοί ακόμα παίκτες, αποχώρησε το 1907 από τη Γιουβέντους, ίδρυσαν την Τορίνο και από τότε το ντέρμπι της πόλης είναι γνωστό ως «Derby Della Mole».





https://cpfuxkeo.blogspot.com/2019/05/blog-post_10.html

No comments:

Post a Comment